Univaikeuksien Oirekartoitin ohjaa oikean avun univaikeuksiin

Univaikeudet ovat nykyään hyvin yleisiä – ainakin joka kolmas aikuinen kärsii vuoden aikana unettomuudesta. Tilapäinen unettomuus on osa tervettä elämää, eikä siitä kannata huolestua. Pitkittyessä univaikeus voi kuitenkin huonontaa elämänlaatua, lisätä pitkäaikaissairauksien riskiä ja vaikeuttaa työssä selviytymistä. Univaikeuteen on olemassa tehokkaita, lääkkeettömiä itsehoito-menetelmiä, joita toteuttamalla voit edistää palautumista ja sen myötä parantaa nukkumista.

Oirekartoitin on Työterveys Virran kehittämä sähköinen oirearviointityökalu, jonka avulla voit arvioida oireitasi ajasta ja paikasta riippumatta. Vastauksiisi perustuen saat hoitosuosituksen, ohjeet jatkotoimenpiteistä, itsehoito-ohjeet ja tarvittaessa ohjeen varata aika vastaanotolle nettiajanvarauksen kautta.

Miten toimia?

Jos sinulla on univaikeuksia, ja asia ei ole jo työterveydessä hoidettavana, käy täyttämässä Univaikeuksien Oirekartoitin Oma Työvirrassa. Seuraa saamiasi ohjeita ja suosituksia. Voit kartoittaa oireesi sähköisesti ajasta ja paikasta riippumatta, vaikkapa illalla tai viikonloppuna, eikä puhelinsoittoja tai muita yhteydenottoja tarvita. Voit myös tutustua univaikeuksien itsehoito-ohjeisiin Oma Työvirran Verkkokurssit- osiossa. Verkkokurssit ovat avoimia ja saatavilla kaikille Työterveys Virran asiakkaille.