Mutkaton yhteistyö hengitystieinfektion vastaanotossa

Ylhäällä vasemmalta Marja Marttila ja Iiris Matinmikko . Alhaalla vasemmalta Saara Hyytinen ja Susanna Mustanoja.

Hengitystieinfektioon sairastuneet sekä kuumeiset asiakkaat ovat ohjautuneet nyt kuuden viikon ajan omaan
vastaanottopisteeseen, joka sijaitsee Rehapoliksen toimitiloissa. 
Vastaanottopiste perustettiin, jotta toisissa toimipisteissä asioivien asiakkaiden on turvallista tulla vastaanotolle työterveyteen liittyvissä muissa asioissa.

Infektiovastaanottopisteen tiimiin kuuluu kaksi hoitajaa ja kaksi lääkäriä. Asiakkaat ohjautuvat vastaanotolle aina ajanvarauksen kautta. Vastaanottopisteessä on kiinnitetty erityistä huomioita hyvään hygieniaan sekä potilaiden ja hoitajien suojautumiseen erilaisilta hengitystieinfektiosairauksilta. Vastaanotolla käy päivässä 20-30 potilasta.

Asiakkaalla voi olla vaikka pitkittynyt nuhakuume ja sitten selvitellään, mikä on vaivan taustalla. Mikäli työntekijällä herää epäilys mahdollisesta koronavirustartunnasta (COVID-19), asiakas haastatellaan, tutkitaan sekä ohjataan tarvittaessa näytteenottoon. Koronavirustestauksen kriteerit ovat laajentuneet koskemaan yhä suurempaa joukkoa Työterveys Virran asiakkaista. Testejä tehdään Valtioneuvoston linjauksen mukaan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstölle.

Työntekijät kertovat, että aluksi koronavirustartunnan mahdollisuus vähän pelotti mutta nyt pelkoa ei enää ole, koska hyvä hygienia ja suojavarusteet minimoivat tartuntariskin. Sairaanhoitaja Marja Marttila kertoo, että toiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tiimi on pieni, työnteko sujuu ja on mutkatonta. Lääkärit saavat helposti apua vieritesteihin ja vastaavasti hoitajat saavat nopeasti apua lääkäreiltä.  Työntekijät ovat saaneet asiakkailta paljon tsemppausta työhön.