Koronavirustestaus Työterveys Virrassa

Koronavirustestauksen kriteerit ovat laajentuneet koskemaan yhä suurempaa joukkoa Työterveys Virran asiakkaista.

Testejä tehdään Valtioneuvoston linjauksen mukaan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstölle. Koronavirusinfektion tyyppioireita ovat mm. kuume, yskä, hengenahdistus, flunssa, lihaskivut, vatsakivut tai ripuli.

Työterveys Virralla toimii oma näytteenottopiste Nordlab Oulun tiloissa osoitteessa Uusikatu 49 A 1. Näytteenotto toimii ajanvarauksella. Soittamalla Työterveys virran puhelinpalveluun työterveyshoitaja arvioi, täyttyvätkö näytteenottokriteerit. Saman puhelun yhteydessä varataan aika näytteenottoon. Oma Työvirtaan julkaistaan lähiviikkojen aikana myös oirekartoitin, joka arvioi näytteenottokriteerit ja ohjaa tarvittaessa varaamaan näytteenottoajan internetajanvarauksen kautta.

Näytteenottopisteellä työntekijä ottaa sinut vastaan, ohjaa käsien desinfioinnin sekä kasvomaskin pukemisen. Sen jälkeen sinut ohjataan odottamaan näytteenottovuoroasi turvavälejä noudattaen. Näytteenottaja kutsuu sinut näytteenottohuoneeseen, jossa koronavirusnäyte otetaan nenänielusta taipuisalla pumpulitikulla. Käynti näytteenotossa kestää maksimissaan 10 minuuttia. Tulokset valmistuvat 1-3 vuorokauden sisällä, ja niistä ilmoitetaan sinulle viipymättä! Tulokset siirtyvät myös kanta-palveluun katseltavaksi. Jos näytevastaus on positiivinen, työterveyshuollon lääkäri ilmoittaa sen puhelimitse. Samalla hän kartoittaa tartuntaketjua sekä ohjeistaa sinut pysymään kotona ja välttämään ihmiskontakteja. Positiiviset testitulokset ilmoitetaan myös sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikköön sekä kotikunnan tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Negatiivisesta näytevastauksesta saat tekstiviestin.

Jos tarvitset hoitajan tai lääkärin vastaanottoaikaa infektioasioissa, ota yhteyttä puhelinpalveluumme. Työterveys Virran infektiovastaanotto on keskitetty Rehapoliksen erilliseen yksikköön Kiviharjunlenkki 4, D-rappu, 2. krs. Muissa asioissa voit edelleen asioida turvallisesti Hallituskadun, Kempeleen, Limingan, Tyrnävän sekä Muhoksen toimipisteillä!